Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Γυμνοσάλιαγκες-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

                       Γυμνοσάλιαγκες:

 Γυμνοσάλιαγκες είναι γαστερόποδα χωρίς κοχύλια ή με τα πολύ μικρά κοχύλια (συχνά που είναι εσωτερικά), σε αντίθεση με σαλιγκάρια από το οποίο μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο, όποιοι έχουν ένα προεξέχον κοχύλι. Αν και υποβάλλονται torsion (στρίψιμο 180 βαθμού των εσωτερικών οργάνων) κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, οι οργανισμοί τους βελτιώνονται και σκουλήκι-όπως, και παρουσιάστε έτσι λίγα εξωτερικά στοιχεία από το. Αυτό το ίδιο βασικό σχέδιο αναπτύχθηκε ανεξάρτητα σε διάφορες διαφορετικές ομάδες, η μεγαλύτερη ύπαρξη οι γυμνοσάλιαγκες θάλασσας ή nudibranchs. Αλλοι γυμνοσάλιαγκες βρίσκονται στο έδαφος, αλλά μαλακός τους, οι slimy οργανισμοί είναι επιρρεπείς σε αποξήρανση, έτσι είναι περιορισμένοι στα υγρά περιβάλλοντα. Μεταξύ των διάφορων ειδών είναι ο γκρίζος γυμνοσάλιαγκας τομέων, Reticulatus Deroceras ο γυμνοσάλιαγκας κήπων, Hortensis Arion ο leopard γυμνοσάλιαγκας, Maximus Limax και γυμνοσάλιαγκας μπανανών, Columbianus Ariolimax.
Όπως τα σαλιγκάρια, οι γυμνοσάλιαγκες έχουν δύο ζευγάρια "των ανιχνευτών" ή πλοκάμια στο κεφάλι τους. Το ανώτερο ζευγάρι --οπτικά πλοκάμια-- είναι ελαφρύς αισθητήρες το χαμηλότερο ζευγάρι παρέχει την αίσθηση μυρωδιά. Και τα δύο ζευγάρια είναι εισελκόμενα και μπορούν regrown εάν να χαθούν. Πάνω από το γυμνοσάλιαγκα, πίσω από το κεφάλι, είναι σέλα-διαμορφωμένη μανδύας, και κάτω από αυτό είναι το γεννητικοί άνοιγμα και ο πρωκτός. Ο μανδύας έχει επίσης μια τρύπα, pneumostome, για την αναπνοή. Οι κινήσεις γυμνοσαλιάγκων από τη ρυθμική μυϊκή δράση του του πόδι.
Οι περισσότεροι γυμνοσάλιαγκες τρώνε φύλλα, μύκητας, και αποσυντιθειμένος φυτικό υλικό, αλλά μερικοί είναι αρπακτικά ζώα και ο πιό επίσης φάτε το carrion συμπεριλαμβανομένων των νεκρών του είδους τους. Οι γυμνοσάλιαγκες τρώνε τη χρησιμοποίηση του α radula, ένας τραχύς, γλώσσα-όπως όργανο με πολλά μικροσκοπικά δόντι-όπως δοντάκια.
Parts of a slug

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου